PreGel történelem

A PreGel céget 1967-ben alapította Dr. Luciano Rabboni és felesége. Egy élet munkájának gyümölcseként vált napjainkra hatalmas vállalattá, mely 130 országban van jelen, és 8.000 m2 alapterületű gyárával a legnagyobb európai cég, mely fagylalt alapanyagokat gyárt. 

Egy kis történelem…

A PreGel név a “preparati per gelato” olasz kifejezés rövidítése, mely jelentése “kész alapanyagok fagylalthoz”.
A ’67-es alapítás után Scandianoban (Emilia-Romagna megyében), az első évek annak bizonyításával teltek, hogy a házilag előállított készítmények emllett az ipari mértékű gyártás is eredményezhet kiváló minőséget.
A gyümölcskoncentrátumok mellett a ’70-es években piacra dobtak olyan termékeket, melyek történelmet írtak: Zabajone Vittoria, Gran Stracciatella Reale, melyek az elsők voltak a piacon.
Sorra halmozták a nemzetközi szakmai díakat, elismeréseket, és Olaszország után Németországban is piacvezetővé váltak. Az új korszak jelzéseként került bevezetésre a “gyümölcsfás” logo, mely máig látható a csomagolásokon.
A következő években olyan fantasztikus új termékekkel jelentkeztek, mint a Tiramisu paszta, és a Fruttosa, mely az első gyümölcsalap volt a piacon.
A legnagyobb fordulópont 1985-ben a Yoggi® kifejlesztése volt, mely az első joghurt por volt a piacon, és óriási sikert hozott a PreGel-nek.
A ’90-es évek elején forradalmat robbantottak, mikor elsőként dobtak piacra tejes fagylaltalapokat. (Base Rimini, Diamond és Vittoria) Ugyanekkor született a PreGel Arabeschi® termékcsalád fagylalt veriegáló, süteménytöltelék anyagok.
1998-ban érkezett az újabb általánosan használt alaptermék, a Pregellina®, mely gyümölcsök bevonataként óvja azok minőségét az elmúlástól.
Az új évezred beköszöntével a PreGel a fagylaltipar főszereplőjévé vált világszinten. További terjeszkedés, és újabb nagyszerű termékek fejlesztése a fő cél. Olyanoké, mint a tortabevonó Glas Evolutions vagy a fagylalt variegáló család a Pino Pinguino.
Kíváncsian várjuk az finomabbnál finomabb újdonságokat évről évre.