Sütőipari Alapanyagok Kiegészítők

Sütőipari Alapanyagok Kiegészítők

Nagyanyáink még maguk sütötték a kenyeret. Már előző nap hozzákészültek, a dagasztóteknőbe beleszitálták a lisztet és a kemence közelébe hagyták éjszakára és a kovászt is langyos vízbe áztatták. Másnap már hajnalban hozzákezdtek a dagasztáshoz és így is dél lett mire kisült a kenyér. Egy mai háziasszony számára ez már elképzelhetetlen. Egész iparág épül a kenyérsütésre illetve a péksütemények készítésére.

Sütőipari termékek

·         Margarinok Növényi Zsírok

·         Sütőszerek élesztők és Adalékok

·         Szárazáruk Lisztek Kakaók Keményítők

·         Csokoládé Bevonók Fondanok

·         Pudingok Fondanok Töltelékek

·         Tejtermékek Sajtok (Tej Tejszín (Növényi Állati Főző Tejpor)

·         Aromák Színezékek

·         Csomagolóanyagok Nylon Táska Papírzacskó Kalapcsomagoló Vax Papir

 

Márkák

·         Bakemark

·         Zeelandia

·         Mantler

·         Stamag

·         Götteborg

·         Vitamor

·         Unifine

·         Dr Oetker

·         Freesland

·         Ken

·         Júlia Malom Kft

·         Hajdúsági Gabonaipari Rt

·         M-gel


A kenyérsütés legfontosabb alapanyaga máig a búzaliszt maradt amely lehet finomliszt vagy teljes kiőrlésű liszt. A malomiparban a gabonaszemeket őrléssel aprítják fel lisztté, darává vagy korpává. A teljes kiőrlésű liszt a finomliszttel ellentétben tartalmazza a magbél mellett a csírát és a maghéjat is. A pékipar a búzaliszten kívül használ még rozst, zabot, kukoricát, árpát és rizst is. Ezek változatosságukkal színesítik étrendünket.

Egy mai háziasszony a pékségbe betérve kapkodhatja a fejét a sokféle kenyér között. A hagyományos fehér vagy félbarna kenyéren kívül rozsos, magvas kukoricás, burgonyás kenyérből válogathat, a különféle bagettek, cipók, kiflik, zsömlék sokaságáról nem is beszélve. A nagy választék garantálja, hogy a család minden tagja számára megtalálható a fogára való péksütemény.